علیه ترور

حاشیه بر اخبار -۱۰۵                                                                                          شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳

  

ترور رازینی و مقیسه 

ترور به معنای گرفتن جان یک فرد به صورت غافلگیرانه و بدون گذراندن فرایند دادرسی -یا حتّی اقدام به این کار- عملی نادرست است. ترور خوب و ترور بد نداریم. به این اسامی دقت کنید: 

جان.اف.کندی،‌ احمد کسروی، مهاتما گاندی، شاپور بختیار،‌ قاسم سلیمانی،‌ مارتین لوترکینگ، اسدالله لاجوردی،‌ مرتضی مطهّری، محسن فخری‌زاده، اسحاق رابین، مسعود علی‌محمدی، آبراهام لینکلن، حاجعلی رزم‌آرا، مالکوم ایکس، بی‌نظیر بوتو، سیّدحسن مدرّس و... 

حکم تمام این ترورها یکی است گرچه افرادی که هدف ترور قرار گرفته‌اند از زمین تا آسمان با هم فرق دارند. کسانی که هدف خود را روشنگری و تلاش برای ساختن آینده‌ی بهتر می‌دانند نباید به شیوه‌ی یک بام و دو هوا سخن بگویند. تفاوت یک فعال آگاه سیاسی و اجتماعی با کاربران فلّه‌ای شبکه‌های اجتماعی اینجا آشکار می‌شود. اگر فرد ترورشده بزرگترین جنایتکار هم باشد ابتدا یادآوری کنیم که ترور عملی مردود است و آن فرد حقّش بود که در دادگاهی صالح پاسخگوی اعمال خود می‌شد، سپس نظر یا خاطره‌مان را درباره‌ی او بگوییم.


سخنگوی وزارت خارجه: برای مذاکره (با امریکا) التماس نمی‌کنیم.

- متأسفانه گفتن این جمله بیشتر معنای عکس دارد. دلیل گفتن این جمله و سخنان اخیر پزشکیان -طبعاً با کسب اجازه از رهبرنظام- موقعیّت متزلزل فعلی حکومت است و گرنه همین کار را می‌شد در دوره‌ی اوّل ترامپ نیز انجام داد. نظام ولایی امّا تن به مذاکره نداد و تحریمهای خردکننده را به جان خرید تا دولت بایدن هم نتواند کاری از پیش ببرد. با کمی درایت می‌شد بین ماندن در برجام و وضع فعلی با خریدن زمان از راه مذاکره مسیر سوّمی برگزید. تفاوت الآن با آن زمان هم این است که ایران آن زمان قدرت بیشتری داشت و در مذاکره دستش پر بود نه الآن که موقعیّت منطقه‌ای آن ضعیف شده و از سر ناچاری رو به مذاکره آورده است.

 

وزیر ارشاد: کجا اشتباه کردیم که کودک و نوجوان ما جذب موسیقی کره‌ای شد؟

- من که هرچه به ذهنم فشار می‌‌آورم چیزی به فکرم نمی‌رسد. صداوسیما که ماشاءالله پر از انواع موسیقی است. محدودیت خاصی هم برای خوانندگی و نوازندگی مرد و زن و ارائه‌ی انواع موسیقی ایرانی به مردم وجود ندارد. پس چرا واقعاً نسل جدید به موسیقی کره‌ای رو آورده‌اند؟

 

بهروز اثباتی،‌ سردار سپاه: در سوریه ضربه‌ی خیلی سختی خوردیم.

- جان کلام ایشان این بود که «یکی دیگر از حضار هم همین سئوال را کرده که حضرت آقا چند سال پیش فرمودند اگر غلطی از اسرائیل سر بزند، تل‌آویو و حیفا را با خاک یکسان خواهیم کرد، پس چرا کاری نکردید؟ جواب من این است: راستش نمی‌دانم». 

بعید می‌دانم ندانی. تفاوت آن حرف و این عمل تفاوت واقعیّت با تبلیغات است. سردار کوثری چندسال پیش گفته بود که چرا در موشک‌سازی پیشرفت کردیم ولی در خودروسازی خیر. من همان زمان یک حاشیه زدم بر حرفش که «چون در خودروسازی امکان خالی‌بندی وجود ندارد». در خودروسازی آمار تصادفات روزمره نشان می‌دهد که صنعت ایران چه کیفیّتی دارد ولی برای رونمایی از توان نظامی ایران باید سالها صبر می‌کردیم. 

   

جبهه مقاومت اسلامی در سوریه اعلام موجودیّت کرد.

- خوب مثل اینکه پس از مدّتی انفعال حضرات راه افتادند؛ با همان آرم همیشگی ملهم از سپاه که در نشان‌های انصارالله و حزب‌الله هم هست. روی کلمه‌ی «ولی» هم تأکید شده تا تفاوتش با رژیم گذشته پررنگ شود. فقط چند سایت این خبر را منتشر کرده‌اند که نشان می‌دهد دیگران هنوز متوجّه اهمیّت آن نشده‌اند. تأکید خاصی روی یک گروه یا مذهب در این نماد نیست و هدف خودشان را بیرون‌کردن اسرائیل عنوان کرده‌اند تا توجیه مناسبی برای اعلام موجودیّتشان باشد. ببینیم با کوله‌باری از تجربه‌ی ساختن نیروهای نیابتی، نظام ولایی با شرایط جدید منطقه، آمدن ترامپ و آتش‌بس غزّه چطور می‌خواهد این گروه جدید را سروسامان دهد.

  

پیشین: دفع افسد به اسد

۲ نظر:

  1. غیر از زیدابادی در بین منتقدین و مخالفین از کس دیگری نشنیدم که بگه ترور محکومه همین امروز کاظمیان در اینترنشنال میگفت این اتفاق ترور نبوده قتل بوده
    از نوع واکنش‌ها میشه دید که خشم و نفرت بر رفتار مردم حاکمه و عقلانیتی وجود نداره باید برای این معضل چاره‌ای پیدا کرد


    پاسخحذف
  2. جابجاکردن اسمها تفاوتی ایجاد نمی‌کند. قتل یا ترور هر دو نادرستند.
    از اینترنشنال به جز این هم انتظاری نیست. روشنفکران،‌ فعالان و منتقدان داخل کشور عملگرایی را باید در کارزار ایستادن در برابر دو طیف تندرو داخل و خارج بدانند نه دل بستن به انتخابات.

    پاسخحذف

لطفاً نظرتان همراه با انتخاب یک نام و رعایت اخلاق باشد.