سهشنبه ۱۹ بهمن ۱۴۰۰
در سالگرد امسال انقلاب ۵۷ چه چیزهایی تازه است؟ حریفهایی جدید که نظام را به مبارزه میطلبند:
دادگاه بینالمللی آبان
برگزاری چنین دادگاهی با این وسعت در تاریخچهی جمهوری اسلامی بیسابقه است. تعدّد، گستردگی و گونهگونی شاهدان، روایتهای دست اوّل از آن رخداد و ارائهی مدارک تازه و قابل استناد، این دادگاه را در صدر رویدادهای اخیر مینشاند. گرچه این محکمه حکم قابل اجرایی ندارد ولی در عوض هیئت منصفهاش همهی مردم ایران و حاضران و ناظران آن، تمام مردم جهانند. افشاگری از درونهی نظام در چنین مقیاسی با هیچ چیز دیگر در خور مقایسه نیست و به شهادت اسناد لورفته از درون نظام، راه را برای بازداشت مسئولان نظام در خارج از کشور باز میکند. بازخوانی دیگر رخدادهای چهارسال اخیر بلکه چهاردههی اخیر با دادگاههای مشابه نیز جا دارد. از این پس هر اتّفاقی رخ دهد نظام میداند که بستن موقّت اینترنت جوابگو نیست و پس از آن سیل شواهد علیه آنان روزی و جایی مطرح خواهد شد.
دادگاه حمید نوری
پیش از این نیز دربارهاش نوشته بودم ولی حالا به مناسبت سالگرد انقلاب دوباره بگویم که این کار نه فقط رسیدگی به یکی از عاملان کشتار ۶۷ بلکه فتح بابی در برخورد با شریکان قافلهی ولایت است. رسمی را که سوئد در رسیدگی به جنایت افراد خارج از مرزهایش بنا نهاد میتواند در بقیّهی کشورها نیز پیگیری شود. برای مثال مرتضی طلایی که سفرش به کانادا خبرساز شد، اگر با شکایت یک یا بعضی از آسیبدیدگان نیروی انتظامی در دوران خدمتش روبهرو شود، ناگزیر به پاسخگویی خواهد بود. حتّی امثال خاوری که با اموال دزدی به آن کشور گریختند (و گویا بهخاطر ترس از اعدام به ایران تحویل داده نمیشود)، این پول را از جیب مردم ایران برداشتند؛ اگر ایرانیان کانادا به نیابت از دیگر ایرانیان از او شکایت کنند، میتواند برایش دردسرساز شود. معنا ندارد که چپاولگران در لاسوگاس مشغول قمار شوند، انگار نه انگار که اینجا چفیه به گردن میانداختند.
گروه عدالت علی
با هک زندان قزلحصار و ارائهی اسناد دیگری از مکاتبات درون نظام، آشکار شد که هک اوین فقط یک حادثه نبوده است. نظام ولایی گروههای مجرّب هک و نفوذ در اینترنت دارد که کارهایی کردهاند که البتّه قابل قیاس با نمونههای مشابه خارجی نیست ولی به هر حال پیشرفتهایی داشتهاند. حالا از داخل کشور گروهی آنان را به مبارزه میطلبد و نهانها را برملا میکند. گروهی که محتمل است در آینده گروههای دیگری نیز به آنها افزوده شوند. این نوع چالش را نظام پیش از این تجربه نکرده بود.
رهبر خوشخیال نظام در آستانهی ۴۳سالگی انقلاب میگوید که تبلیغات به اندازهی کافی نبوده است. تورّم پنجاه درصدی و تحریمهای ناشی از ماجراجویی اتمی را چطور با تبلیغات باید جبران کرد؟ در آستانهی انقلاب فیلم و تصاویر دوران پهلوی پخش میشوند ولی جمهوری اسلامی تا اینجا در بسیاری از موارد از نظام سابق جلو زده است. آبان ۹۸ به اندازهی سهبرابر خرداد ۴۲ تلفات داشته و این تازه در عرصهی خیابان است، در زندانها که وضع وخیمتر از این حرفهاست. اوضاع فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیل مهاجرت نیز که نیازی به بیان ندارد. روی کاغذ نظام ولایی بازی را به نظام شاهنشاهی باخته است تا در میدان چه چیز پیش آید.
شاهدهای نظامی دادگاه آبان یک کم مشکوک بودند. صورتشان را پوشاندند ولی صدایشان تغییر نکرد. قاعدتا باید صدا را هم عوض میکردند تا قابل شناسایی نباشند.
پاسخحذفحریفانی که اشاره داشتید گرچه از منظر حقوق بشری مهم هستند اما چالش مهمی برای نظام محسوب نمی شوند زیرا:
پاسخحذف۱_به دلایل مختلفی هیچ کدام از قدرت های جهانی علیرغم اختلاف نظرها،خواهان سقوط جمهوری اسلامی نیستند.
۲_نفوذ بسیار اثر گذار در شبکه های اجتماعی و رسانه های کشورهای غربی،باعث بایکوت خبری دادگاه حمید نوری و دادگاه مردمی آبان شده است.
تقریبا اکثر روزنامه نگاران و فعالین سیاسی اصلاح طلب که در بازه زمانی دهه ۸۰ به زندان رفتند،با هماهنگی اطلاعات سپاه و البته وزارت اطلاعات به خارج مهاجرت کردند و بعد از مدتی تعدادی جذب شبکه های خبری مثل بی بی سی فارسی و رادیو فردا(به عنوان مخالفان نظام) شدند و عملا هدایت این شبکه ها را در دست گرفتند و مطابق دستورات از تهران اخبار علیه نظام از جمله همین دادگاه ها را لوث کردند و اخبار به نفع نظام را برجسته!
دسته دیگری از این اصلاح طلبان صادراتی هم به گروه های سیاسی مخالف نظام نفوذ کردند و شدند خبرچین نظام!
(نمی دانم چه سری است که در هر مصیبتی که به مردم ایران وارد شده همیشه پای یک اصلاح طلب در میان است!)
۳_نظام نارضایتی مردم را متوجه شده و با یکدست کردن کل بدنه حکومتی، درصدد بهبود وضعیت اقتصادی است.اصلاحات ساختاری در دستور کار قرار گرفته و احیای برجام در آینده نه چندان دور انجام خواهد شد.(اگر اتفاق غیر مترقبه نیافتد.)
۴_برای یک نظام چالش وقتی اتفاق می افتد که مخالفان رهبری واحد و کاریزمایی داشته باشند که بتواند هم برنامه ریزی کند،هم خوب سخنرانی کند و هم بتواند مردم را جذب کند که در حال حاضر این چنین شخصی وجود ندارد!
سخن آخر:در دنیایی که سر بریدن یک نفر توسط یک داعشی تیتر اول همه خبرگزاری ها می شود اما کشتار صدها نفر از مردم بی دفاع با بمب شیمیایی توسط بشار اسد به عنوان مبارزه با تروریسم تبلیغ می شود،خیلی امیدی به اجرای عدالت نیست.اما جمع آوری مستندات اتفاقات و ظلم ها از جهت اطلاع آیندگان و البته امید به مجازات مجرمین کار بسیار خوبی است.😔