فساد،‌ ترور،‌ آدم‌ربایی

                                                                                                      جمعه ۲۲ بهمن ۱۴۰۰ 

ریزنمرات کارنامه‌ی ۴۳ سالگی

 

سه خبر روز پایانی جشنهای ۴۳ سالگی انقلاب بهتر از هر چیز نوع و شیوه‌ی تداوم این رخداد را نشان می‌دهد:

 

فایل صوتی لورفته‌ی جلسه‌ی فرماندهان سپاه، سندی بی‌نظیر از اعتراف افراد درون نظام به فساد مالی ارگانهای منتفع و وابسته به ساختار سیاسی است. جلسه‌ای طولانی با حضور افراد سرشناس و نام‌آوردن از دیگر افراد عمدتاً سپاهی سندی بی چون‌وچرا از مافیایی است که از هم‌نشینی قدرت و ثروت پدید آمده است. پیش از این اخبار زیادی پیرامون فساد در شهرداری، ‌هولدینگ یاس و دیگر افراد و ارگانهای ذی‌ربط منتشر شده بود که این فایل مهر تأییدی بر همه‌ی آنهاست. وقتی کسانی که خود بخشی از بازی فسادند، رقبای خود را به حیف‌ومیل مال متّهم می کنند، تکلیف ناظران بی‌طرف واقعاً روشن است. قالیباف مثل همیشه ام‌ّالفساد (یا بهتر: ابوالفساد) سیستم است که طبیعی است با شخصی به همان اندازه فاسد یعنی حسین طائب همراه باشد. افراد درون سیستم بنا به مصالح خود تیم تشکیل می‌دهند و یکی در تیم این‌ور و دیگری در تیم آن‌ور است؛ ‌هرکس هم که تکلیفش روشن نیست باید معلوم کند کدام‌وری است! به گمانم شنیدن خود فایل به تنهایی کافی باشد و نیازی به تکرار من نباشد. خوش به حال قاسم -که اسمش هم به میان می‌آید- که رفت تا چهره‌ای شبه‌اسطوره‌ای از او بسازند و گرنه مثل همسرش و دیگران باید به افکار عمومی جواب پس می‌داد. «آقا» از مسائل باخبر است و نهایت واکنشش جابجایی افراد از این پست به آن پست است. در این سند صوتی ارقام حیرت‌آور میلیاردی شنیده می‌شود، ‌انگار حضرات از پول خرد حرف می‌زنند. این از عاقبت انقلاب کوخ‌نشینان علیه کاخ‌نشینان.

 

دو پرونده‌ی ترور و آدم‌ربایی در ترکیه نیز لو رفت. ترکیه تا چندی پیش حیاط‌خلوت نیروهای امنیّتی ایران بود که در آن ترور و آدم‌ربایی فراوانی انجام می‌شد. با گذشت زمان و تیرگی نسبی رابطه‌ی دو طرف، کاهش میزان مقبولیّت حکومت ایران و البتّه بالاگرفتن انتقاد از ترکیه برای اجازه‌دادن به ایران برای ارتکاب چنین اعمالی گویا «میت» تصمیم گرفته که جدّی‌تر عمل کند و نگذارد جاه‌طلبی همراه با ناشی‌گری نظام ایران به منافع کشورش لطمه بزند.

 

نکته اینجاست که رفتار ایران تفاوت چندانی با اوایل انقلاب نکرده است؛ ‌حتّی گذشت زمان به آنان یاد نداده که هزینه‌ی این کارها (حتّی به فرض موفّقیّت) سنگین‌تر از دستاوردهای مقطعی و خلاف ادّعای رفتار یک‌کشور مدّعی عدالت‌خواهی و دفاع از مظلومان است. اگر اسرائیل هدفی نظامی را در ایران زد، جوابش در همان سطح است نه تلاش برای ترور کسی در ترکیه. انفجارهای نافرجام تایلند و هند و بقیّه‌ی اقدامهای «موفّق» در آرژانتین و آلمان و عربستان به کجا انجامید؟ چه لطمه‌ای به رقبای نظام زد و چه آبرویی از نظام برد؟ محاسبه‌ی فایده و هزینه‌ی آن اعمال خیلی دشوار نیست. نظام ولایی همین است که می‌بینید و این اخبار اعلام مجدّدی است که نه تنها عوض نمی‌شود بلکه عاقل هم نمی‌شود و سیاست ابلهانه‌اش را با مهارت و کاردانی بهتری هم نمی‌تواند پیش ببرد. یکی از رهبرنظام بپرسد این دسته‌گل به آب‌دادن‌ها با کدام جهاد تبیین یا جهاد ترکیبی قرار است رفع و رجوع شود؟

۲ نظر:

  1. مقصود از انتشار فایل صوتی چیست؟ جنگ قدرت؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. اگر حاصل جاسوسی خارجی یا هک داخلی نباشد، احتمالات زیاد است: جنگ قدرت، تسویه حساب، رقابت وزارت اطلاعات با اطلاعات سپاه، ریزش نیروها و...

      حذف

لطفاً نظرتان همراه با انتخاب یک نام و رعایت اخلاق باشد.

Real Time Web Analytics